Bucurați-vă de simplitatea și savoarea unei mese sănătoase cu această rețetă ușor de urmat, care transformă ingredientele de bază într-un festin delicios. Pulpele de pui, suculente și rumenite la perfecțiune, se combină armonios cu dulceața naturală a morcovilor crocanți. Această mâncare, coaptă lent în căldura cuptorului, nu doar că va încânta papilele gustative, dar va și aduce un strop de confort casei tale. Fie că ești în căutarea unei cine de duminică sau doar vrei să îți impresionezi oaspeții, această rețetă este răspunsul perfect. Haideți să descoperim împreună plăcerea unei mese făcute în casă, unde fiecare mușcătură este o promisiune a gustului autentic.
Ingrediente:
4 pulpe de pui
1 linguriţă piper
1/2 lămâie
1 baton de scorţişoară
1 linguriţă sare
2 căţei de usturoi
1 linguriţă curry
1 lingură de ulei de măsline
1 pungă magică
Mod de preparare
Condimentăm pulpele cu sare, piper, curry, le stropim cu uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Le punem apoi în punga magică, cu batonul de scorţişoară, restul de lămâie tăiată în patru şi căţeii de usturoi tăiaţi în jumătăţi. Punem punga magică pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dăm la 200 de grade pentru 40 de minute. Apoi scoatem pulpele din pungă, pornim ventilaţia cuptorului şi le mai lăsăm la rumenit încă 10-15 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta.
Ingrediente morcovi crocanţi
6 morcovi
3 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
sare, piper
zeama de la 1/2 lămâie
1 iaurt mic grecesc (140 gr)
câteva felii de telemea/feta
Spălăm şi curăţăm morcovii, apoi îi tăiem pe jumătate, pe lungime. Îi punem într-o tavă cu hârtie de copt şi îi condimentăm: 1 lingură de ulei, sare, piper. Punem tava la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute. Mărim temperatura la 250 de grade, pentru încă 10 minute.
Facem un dressing din usturoiul pisat, pătrunjelul tăiat mărunt, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper. Când morcovii sunt gata îi punem pe un pat de iaurt amestecat cu bucăţele de telemea. Peste morcovi adăugăm dressingul.
