Pulpă de raţă cu ceapă caramelizată şi cuşcuş

Această delicatesă gastronomică este ideală pentru momentele festive sau pentru o cină specială în doi, aducând în farfurie o explozie de arome și o îmbinare perfectă între ingrediente fine și savoare rafinată.

Ingrediente:

  • pulpă de raţă
  • condimente (sare, piper, cimbru)
  • felii de portocală

Se condimentează pulpa de raţă şi se pune pe 2-3 felii de portocală, învelită într-o hârtie de copt. Se introduce la cuptor, 40 de minute la 180 de grade, apoi se creste temperatura la 200 de grade, cu ventilaţie şi se scoate pupla de raţă din hârtia de copt, lăsându-se la cuptor până pielea devine crocantă.

Ceapă caramelizată:

  • 3 cepe
  • sare, piper
  • 25 gr. unt
  • 50 gr. zahăr
  • Suc de la 1/2 portocală

Caramelizăm zahărul, adăugăm untul şi apoi ceapa tăiată julien. Condimentăm după gust şi adăugăm sucul de portocală. Lăsăm pe foc, până se evaporă lichidul şi ceapa devine translucidă.

Cușcușul, un acompaniament tradițional nord-african, completează această experiență culinară cu o textură fină și o ușoară notă de nuci, oferindu-i preparatului o consistență delicată și o savoare unică.

Cuşcuşul cu legume:

  • 50 gr. cuşcuş
  • 50 ml de apă fierbinte
  • condimente după gust
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 linguri de ulei

Punem cuşcuşul într-un bol, adăugăm condimentele şi apa fierbinte, apoi acoperim cu un capac. Lăsăm aşa minimum 15 minute, pentru a se hidrata cuşcuşul. Între timp, tocăm morcovul şi ceapa mărunt şi le sotăm uşor într-o tigaie cu ulei. Adăugăm apoi cuşcuşul şi mai condimentăm, dacă este cazul.

Extra puteţi adăuga o salată şi nişte felii de pară, după reţeta de la ceapa caramelizată, dar înlocuiţi sucul de portocală cu vin alb.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *