Piept de rață cu legume

Ingrediente:

  • 1/2 piept de rață
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1/2 ardei verde gras
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • sare, piper, cimbru, usturoi

Opțional, sos de oțet balsamic, unt, rozmarin, bere neagră, lipie libaneză.

Eu am ales să folosesc pieptul de rață de la Kaufland – Penelope Premium Duck. Îl găsiți la vitrinele frigorifice, cu produse ambalate, unde este carne tocată, carne de vita, pui,etc. L-am folosit în n rețete până acum, se gătește repede, este foarte fraged și costă aproximativ 8,5 – 11 lei/punga, în funcție de gramaj. Din păcate nu este condimentat și trebuie să îi curăți pielea de mici pene.

Legumele folosite au fost alese random, acestea fiind cele pe care le-am avut în acel moment în frigider.

Într-o tigaie am pus un cubuleț de unt și un cățel de usturoi zdrobit cu cuțitul. Am condimentat pieptul de rață cu sare, piper și cimbru. L-am pus cu pielea în jos în tigaia încinsă. Atenție să nu ardeți untul!

După 3 minute l-am întors, lăsându-l încă 3 minute la prăjit, la foc mediu spre mare. După l-am ținut puțin și pe laterale, să îl sigilez. Am redus intensitatea focului și am adăugat puțină bere neagră. Mi-a fost lene să bag pieptul de rață la cuptor asa că am ales să îl ,,îmbăt,, puțin în bere.

Legumele

Între timp în altă tigaie am adăugat un cub de unt și am pus legumele mai sus menționate, tăiate în bucăți mai mari. Asezonate cu sare și piper. Le-am gătit aproximativ 7-8 minute, deoarece le-am vrut puțin al-dente. La final am pus puțin oțet balsamic, peste legume. Este o cremă de oțet balsamic, din Kaufland și costa 5 lei. O găsiți lângă raftul cu ulei și oțet.

După ce s-a evaporat berea din tigaie, am întors pieptul de rață cât să prindă o crustă și pielea să devină crocantă. Am scos pieptul de rață pe un tocător și l-am lăsat să se odihnească 3-5 minute, până am pregătit plating-ul.

L-am servit cu o lipie libaneză, prăjită puțin într-o tigaie, cît să se încălzească și să devină puțin crocantă. Farfurie mi-a fost o hârtie de copt mototolită, pe care am așezat pieptul de rață feliat, legumele, lipia și dulceața de ardei iute.

O am mereu în frigider și o folosesc mereu la tot felul de fripturi și sosuri. Pentru ea îi mulțumesc soacrei mele, care mă aprovizionează cu așa o bunătate.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *