Hummus și lipii: o combinația mediteraneană perfectă

Delicii Mediteraneene: Hummus și Lipii Grecești - O Călătorie Gustativă în Inima Orientului Mijlociu și a Greciei

Bine ați venit în lumea culinară a Orientului Mijlociu și a Greciei, unde gusturile intense și aromatice se împletesc într-o simfonie delicioasă.

Astăzi vă invit să vă încântați simțurile cu o combinație iconică a bucătăriilor mediteraneene: hummusul și lipiile grecești. Hummusul, o pastă cremoasă de năut și susan, îmbrățișează aromele bogate ale Orientului, în timp ce lipiile grecești, cu textura lor moale și aromată, completează perfect experiența gustativă. Această rețetă simplă și reconfortantă este un adevărat tribut gastronomic tradiției culinare, cu o notă modernă și versatilă. Să pornim împreună în această călătorie culinară și să descoperim cum să pregătim acasă această delicioasă combinație!

HUMMUS:

  • 1 conservă mică de năut fiert
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de tahini (pastă de susan)
  • 1 linguriţă de piper măcinat
  • sucul de la o jumătate de lămâie

Se scurge năutul din conservă, păstrând lichidul. Adăugaţi într-un blender ingredientele de mai sus şi mixaţi până obţineţi o pastă fină. Folosiţi lichidul rămas din conserva de năut pentru a obţine consistenţa dorită. Puteţi pune deasupra 2-3 linguri de ulei de măsline şi un mix de măsline.

Delicii mediteraneene: hummus și lipii grecești – O călătorie gustativă în inima Orientului Mijlociu și a Greciei

LIPII GRECEŞTI:

  • 80 de ml de apă
  • 160 ml lapte
  • 3 gr. zahăr
  • 6 gr. drojdie uscată
  • 320 gr. făină
  • 3 gr. sare
  • 3 gr. ierburi aromatice (oregano, busuioc)
  • Ulei de măsline

Într-un bol punem drojdia şi zahărul peste care adăugăm laptele şi apa, încălzite puţin. Aşteptăm 15 minute, pentru a se activa drojdia. Încorporăm apoi restul ingredientelor (fără uleiul de măsline) şi amestecăm bine, timp de 2-3 minute. Lăsăm la dospit cel puţin o oră. Aluatul obţinut se împarte în 5 bucăţi şi se mai lasă 15 minute pe masă, la dospit.

Punem la încins, la foc mic, o tigaie, pe care o ungem cu puţin ulei de măsline. Trecem cele 5 bucăţi de aluat obţinut prin puţin ulei de măsline şi le întindem, pe rând, înainte de a fi puse în tigaie.

Le coacem câte 3 minute pe fiecare parte şi le servim cu hummusul făcut mai devreme.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *