Cel mai important pas al acestei reţete, este marinarea cărnii de porc, cu 1 zi înainte de a fi gătită.
Ingrediente:
– 1 bucată de fleică de porc (aproximativ 500 de grame)
– sare, piper
– 1 lingură ulei
– 1 lingură de cimbru
– 2-3 căţei de usturoi
– 1 linguriţă boia afumată
– 1 lingură de muştar
Se condimentează carnea cu ingredientele de mai sus şi se pune în folie alimentară, la frigider, până a doua zi. În momentul în care o gătim, încălzim cuptorul la 160 de grade, învelim fleica de porc în hârtie de copt şi o punem pe o tavă, la cuptor, pentru 1 oră. Desfacem apoi hârtia de copt, pornim ventilatia cuptorului şi o mai lăsăm încă 15 minute pe fiecare parte, până când se formează o crustă aurie.
Pentru garnitura de ciuperci cu smântână avem nevoie de:
– 6 ciuperci champignon brune, mari
– 200 ml smântână pentru frisca, 30% grăsime
– 2 căţei de usturoi
– 20 grame de unt
– 1 lingură de ulei
– sare şi piper
– mărar şi cepşoară verde
Curăţăm ciupercile şi le tăiem în cuburi. Într-o tigaie, la foc mediu, punem untul şi uleiul, apoi adăugăm usturoiu tocat mărunt şi ciupercile. Le sotăm în tigaie 5 minute sau până devin uşor rumene, apoi adăugăm smântâna, sare şi piper. Micşorăm focul şi amestecăm constant, până când smântâna capătă o consistenţă cremoasă. La servire adăugaţi mărarul şi cepşoară.