Topul țărilor cu cea mai bună mâncare

Există atât de multe preparate în lume având gusturi şi texturi diferite! Fiecare ţară are o specialitate recunoscută la nivel global, parte din cultura gastronomică universală. Turiştii din întreaga lume vor să guste aceste feluri de mâncare atunci când vizitează o țară anume. Fiecare doreşte să încerce ceva nou şi să-şi dezvolte gusturile descoperind diferite tipuri de alimente. Turiştii au început, tot mai mult, să îşi planifice vacanţele ţinând cont de gastronomia specifică fiecărei ţări, nu doar de obiectivele turistice.

Cine nu stie că pastele sunt reprezentative pentru Italia, sau că atunci când spui Franţa te gândeşti la brânzeturi şi croissant? Că ungurii sunt reprezentaţi de faimosul gulaş sau că românii îşi laudă sarmalele cu mămăligă peste tot în lume?

Site-ul www.mostluxuriouslist.com a realizat topul ţărilor cu cele mai bune mâncăruri, în funcţie de opiniile şi preferinţele turiştilor.

Iată cum arată topul

Locul 5 – Grecia
Grecii au câteva ingrediente pe care le folosesc destul de des în preparatele culinare: lămâia, uleiul de măsline, ierburile aromate, vinul sau lămâia. Carnea de miel este, de asemenea, foarte utilizată în gastronomia grecească.

Locul 4 – India
Indienii condimentează foarte mult mâncarea, atât pentru gust cât şi pentru textură şi culoare. Legumele sunt unul dintre alimentele lor de bază, determinând chiar şi celebrul McDonalds să lanseze linia McVeggie în India.

Locul 3 – Franţa
Cu peste 66 de milioane de locuitori, Franţa are cea mai rafinată bucătărie din lume. Lucru întărit de plating-urile sofisticate atât de apreciate în lume. Este ţara în care gătitul este privit drept o artă şi se spune că are cei mai buni chefi bucătari, cu peste 25 de restaurante decorate cu trei stele Michelin.

Locul 2 – Mexic
Ingredientele de bază în gastronomia mexicană sunt: fasolea, porumbul şi ardeiul iute. Cine nu a încercat măcar o dată celebrul guacamole, quesadilla sau tacos?

Locul 1 – Italia
Site-ul mostluxuriouslist.com consideră gastronomia italiană ca fiind ce mai vestită din lume pentru pastele sale. În Italia se consumă multe roşii, parmezan, vinul şi brânza fiind și ele nelipsite din preparatele italienilor.

Pe locul 6 s-a clasat Spania, Japonia pe locul 7, China a ocupat locul 8, America a fost pe locul 9, iar locul 10 a fost ocupat de Thailanda.

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *