Această prăjitură are un blat umed, plin de aromele toamnei. Crema de brânză îi potențează gustul și îi oferă un plus de savoare. Dacă ești fan Carrot Cake, cu siguranță această prajitură va fi pe gustul tău. Este un desert rapid, perfect pentru un răsfaț de weekend.
BLAT CU DOVLEAC:
• 200 ml ulei
• 315 gr. zahăr
• 200 gr. ouă (aprovimativ 4 ouă M)
• 225 gr. piure dovleac (obținut dintr-un dovleac copt)
• 4 gr. bicarbonat
• 4 gr. praf de copt
• 2 gr. sare
• 4 gr. condimente (ghimbir, scorțisoara, nucșoară, cardamon)
• 240 gr.făina
• 50 gr. miez de nucă
• 120 gr. merișoare
CREMA DE BRÎNZĂ:
• 500 gr. cremă de brânză
• 120 gr. unt 82% grasime
• 120 gr. zahăr pudră
• coaja rasă de la o portocală
EXTRA (pentru decor):
• 100 gr. miez de nuca
• 80 gr. merișoare
Mixați uleiul, zahărul și ouăle până compoziția devine deschisă la culoare.
Adaugați piureul de dovleac apoi încorporați ingredientele uscate – făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și condimentele.
Adaugați miezul de nuca și merișoarele.
Turnați aluatul într-o tavă și coaceți la 160 grade pentru 30-35 minute. Dimensiunea tăvi de copt vă influenta înălțimea blatului. Dacă vă doriți un blat mai înalt alegeți o tava mai mică. Atenție totuși, blatul va crește destul de mult la cuptor. Verificați ca blatul să fie copt în mijloc și dacă este nevoie măriți timpul de coacere.
Când blatul este răcit, mixați untul cu zahărul pudră câteva minute până obțineși o spumă.
Adăugați coaja de portocală și încorporați treptat crema de brânză. Întindeți crema obținută peste blat.
Mărunțiți nuca și merisoarele și presărați-le peste cremă. Acestea sunt opționale.
Lăsați prăjitura la firgider minim 2 ore.
P.S. – Dacă ești alergic la scorțișoară, o poți scoate din rețetă. Poți alege să adaugi condimentele tale preferate în compoziție.
Spor la prăjiturit!