De data aceasta, am hotărât să vorbesc despre ceva dulce, pregătit de mine: clătite americane sau pancakes.

E un desert de încercat în weekend, pe care îl pregătesc cam de două ori pe lună, când mă trezesc la ora 10:00 și vreau să mă rasfăț. De obicei, răsfațul se extinde și la sora și iubitul meu. Norocul lor 😀

Nu respect o rețetă exactă (în cazul acesta, nici nu știu dacă ar trebui să le mai numesc pancakes :)))

Bat spumă albușurile de la două ouă cu puțină sare. Adaug 1 lingură de zahăr și mixez până devine o compoziție de bezele. Adaug apoi cele 2 gălbenușuri, 1 iaurt mic Cremosso (simplu, fără arome – îmi place că este destul de gras, așa încât nu trebuie să folosesc și unt în rețetă), 1 linguriță de praf de copt și făină. Cantitatea de făină e după ochi, până reușesc consistența dorită. Cu cât e mai groasă și aerată, cu atât clatitele devin mai pufoase și se umflă mai mult. Cam logic, nu? Dacă mai e nevoie, mai pun puțin lapte, când mi se pare prea groasă.

Mai adaug și un mix de condimente pentru prăjituri de la Kamis ( zahăr, coajă de lămâie, cardamom, scorțișoară, mentă piperată, cuișoare, extract de curcuma).

TIPS-uri

Pentru că nu am o tigaie specială de pancakes, le coc într-o tigaie normală. De fapt în 2, pentru că vreau să le termin cât mai repede. Ca și măsură folosesc un polonic mai mic. În acest fel, toate clătitele îmi ies de aceeași dimensiune. Torn compoziția în mijlocul tigăii, răsturnând încet polonicul și menținându-l într-un punct fix. Îmi ies 8-10 clătite.

Aleg să le mănânc așa:

Avem: clătită-finetti + banane, clătită- gem de vișine, clătită-finetti + banane, clătită- gem de vișine, clătită și frișcă cu/fără topping de ciocolată.

Mai înlocuiesc gemul de vișine cu cel de afine și câteodată mai pun și câteva fructe proaspete lângă. Ce am prin fructieră.

 

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Frappe, macarons, cheesecake • AVIDA

  2. Pingback:Cea mai căutata reţetă pe internet • AVIDA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *