Gustul extraterestru al OZN-ului

Am descoperit acest desert acum mai bine de patru ani. Mă simt și vinovată că nu am scris până acum despre el.

Am luat contact cu Cofetaria Arkadia în momentul în care a deschis primul punct de lucru în Craiova. A fost prima cofetărie altfel din oraș. În loc de banalele savarine și amandine, găsești aici rețete absolut noi de prăjituri și torturi. Toate denumirile sunt cât se poate de originale: OZN, Africana, Fulg de nea, Amarenata, Fragolina, etc.

Acum am să vă povestesc despre rasfățul suprem când vine vorba de ceva dulce – OZN. Două fursecuri din bezea, ciocolată și nucă, ce se unesc cu o cremă de ciocolată cu alune.  Mi se pare că nu există cuvânt care să descrie perfect această minunată prajitură.

Seamănă cu un macarons, dar e mult mai bun. Cred că toată nuca și ciocolata din lume se găsesc în această prajitură. Când o guști prima oară, îți dai seama că e cel mai bun lucru pe care l-ai încercat. Și asta se întâmplă de fiecare dată când o mănânci. Te și învinovățești că nu ai descoperit-o mai devreme.

Este alegerea perfectă când ai poftă de ceva dulce. Mie, dacă mănânc una, îmi e de ajuns. Mi-am satisfăcut pofta. Să nu mă înțelegeți greșit, nu e grețoasă, este sățioasă. Foarte compactă.

Am recomandat-o tuturor prietenilor și nu stiu nici măcar unul care să nu fi devenit fan OZN forever. Ba mai mult, când vine cineva pentru prima dată în Craiova, îl duc la Arkadia să mănânce OZN.

Impresia lăsată

Dealtfel, toate prăjiturile lor sunt senzaționale. Susțin că sunt făcute după rețetele cofetarilor greci. Cred că erau cofetarii regilor, că prea sunt bune. Dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Vă provoc să mergeți mâine la Arkadia. Este pe Calea București vis-a-vis de MC, în Centru în spatele Mercurului, în mall și în Craiovița, lângă Niela.

Cereți OZN-ul și, dacă nu vă place, vă fac eu cinste cu altă prăjitură. Dar aveți grijă, poate crea dependență!

Dacă este să fiu puțin cârcotașă, ce nu îmi place la Arkadia este că prajiturile se dau la kg, iar prețul s-a schimbat în mod galopant de-a lungul anilor. Dacă la deschidere un kg costa 25 lei, acum a ajuns la 45 lei. Mă refer la prăjituri, prețul pe kg de tort pornește de la 50-55 lei. Plus că trebuie să plătești cutia în care ți le ambalează, ceea ce este ușor ciudat. Pe principiul ce e bun, costă 🙂

 

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Pancakes made by Avida • AVIDA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *