Frappe, macarons, cheesecake

Nu a fost chiar aceasta ordinea în care am ales să încerc produsele oferite de Cadouri Dulciuri Flori – cel mai nou local din Craiova, care este, în același timp, o cafenea boemă, o cofetărie franțuzească, un loc din care poți achiziționa cadouri. Și, pe deasupra, mai spun că au și specialiști care te ajută să îți organizezi evenimente. Dacă sunteți curioși, povestea lor o găsiți pe www.gds.ro

Frappe-ul l-am ales pentru că eram puțin cam adormită. Rețeta e clasică, așa că are rost să o mai relatez aici.
Macaronul a fost degustat pentru a mă ,,asigura” că este cum trebuie să fie un macaron. Curiozitate de avida (a se traduce pofticioasă).

Cheesecake-ul m-a convins să îl comand pentru că era cu blat copt. Și avea ingrediente ispititoare: nuci, caramel, ciocolată.

Există o prima dată pentru toate

E prima oară când am mâncat un cheesecake copt și mi-a plăcut. Blatul semăna cu un aluat pentru tartă. Crema cu ciocolată, nuci și caramel nu aș putea spune cu certitudine în ce fel era făcută sau ce conținea exact. Dar era clar că fusese pusă peste blat după ce acesta fusese copt. Deasupra era frișcă (după gust, cred că era făcută din smântână pentru frișcă, o bilă albă pentru asta) decorată cu biscuiți de cacao și nuci.

Dacă am presupus greşit reţeta, am să o rog pe Ina, managerul localului, să mă corecteze. Asta se va întâmpla, bineînţeles, dacă va ajunge să citească articolul.

Sigur o să revin la Cadouri Dulciuri Flori pentru că am auzit că pregatesc niște rețete de prăjituri cu savoare de toamnă, după rețete doar pentru ei născocite.

Aaa, și colegul meu, Mircea, și-a comandat o cafea alături de care a primit și apă și fursec, însă ce mi-a plăcut a fost sticluța cu mesaj. Era un citat din Osho.

Localul se află pe Str. Mihai Viteazu nr. 3, bl. 5, parter. Este chiar strada care coboară de la Muzeul de Artă către liceul Elena Cuza. Îl găsiți pe partea stângă.

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Gustul extraterestru al OZN-ului • AVIDA

  2. Pingback:Desertul boierului la Podul Lui Dumnezeu • AVIDA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *