Am făcut o pasiune pentru cheesecake-urile fără coacere pentru că sunt foarte gustoase și ușor de pregătit.

Era într-o zi de sâmbătă când am ajuns la Club 300. Nu știu de ce, dar nu am o pasiune pentru acest local… merg doar când vreau să joc bowling aproape de casă. Eram în zonă și am ales să mâncăm ceva după ce stătusem o zi întreagă la piscină și ne cam încerca o senzație de foame. Prietenii mei au comandat pizza, papanași, iar eu am ales cheesecake-ul New York.

Farfuria arăta așa:

 

Desertul este unul destul de simplu, blatul este un amestec de unt și biscuiți, zahăr dacă este cazul și scorțișoară (mai putem adăuga diferite esențe și migdale pisate, cum îl pregătesc eu acasă). Crema este realizată din mascarpone/cremă de brânză, smântână, zahăr pudră, gelatină. Găsiți pe net o grămadă de variante.

Deasupra se ornează cu fructe de pădure, fructe proaspete, biscuiți sau cu ce doriți. Personal, prefer fructele de pădure pentru că mai taie din dulceața prăjiturii.

Blatul de biscuiți a fost ok, se tăia ușor cu lingura, semn că untul fusese pus în cantitatea potrivită. Crema nu a fost prea reușită. Avea un gust de margarină frecată cu zahăr. Ori au folosit o cremă de brânză proastă, ori a fost vorba despre o combinație de ingrediente nereușită. Afinele cred ca fuseseră congelate și trase în tigaie cu zahăr înainte de a fi puse peste prajitură. Asta pentru că erau cam dulci.

Am plătit pentru porția asta 14 lei. Nu mi se pare mult, dar aș fi plătit cam 10 lei după ce am gustat-o.

Despre local

Club 300 se găsește în 1 Mai, lângă Pelendava. De când s-a deschis a fost într-o continuă ,,renovare”. Deschideau o sală, o închideau pe alta. Acum, pe timp de vară, au închis localul și funcționează doar terasa. Deci nu aveți nici o șansă să puteți juca bowling în perioada asta.

Comanda ne-a fost luată destul de greu, iar la final nota de plată era greșită, ne facturaseră jumătate din ce consumasem, dar am sesizat asta și ne-au refăcut bonul, s-au scuzat că nu le mergea bine casa de marcat. Se mai întâmplă.

Localul acesta rămâne, după părerea mea, unul de cartier (ceea ce cred că se și dorește), în care poți să te duci când nu ai alternativă. E ok pentru grupuri mari, dar să nu aveți mari așteptări.

Terasa Club 300 arată cam așa:

Mai există și un loc amenajat pentru copii, cu trambuline, leagăne și tobogane. Dar nu au, din păcate, și o persoană responsabilă să aibă grijă de copii în spațiul respectiv.

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Rață cu hummus • AVIDA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *