Cheesecake cu mere și caramel

Când ai colegi minunați la muncă, așa ca ai mei, te simți obligat să îi rasfeți din când în când. Și pentru că nu încercasem încă cheesecake-ul cu mere, cineva trebuia să fie cobaiul.
Rețeta e clasică, cea a unui cheesecake fără coacere. Blatul este un amestec de biscuiți cu unt și migdale mărunțite (pentru că am vrut eu să le pun). Peste blat, am adăugat felii de mere caramelizate cu puțin zahăr și scorțișoară. Am așteptat să se răcească înainte de a le așeza.

Crema este simplă. Am amestecat, pe rând, crema de brânză, smântâna bătută pentru frișcă, esențe după gust și sare. Și puțină gelatină.

Am pus crema obținută în formă, peste patul de biscuiți și merele caramelizate. Prăjitura a stat la rece până am pregătit sosul de caramel. După o rețetă de pe net: 100 g zahăr, 100 ml apă. Se pun pe foc până se dizolvă zahărul, începe să scadă și să se caramelizeze. Adaug apoi 50 g unt și 200 ml smântână lichidă. Începe să se omogenizeze și devine gros. L-am lăsat să se răcească înainte de a-l adăuga peste cremă. Eu am ales să pun și niște felii de măr în sos.

Nu am adăugat aici gramajele și rețeta exactă pentru că eu adaptez ideea de bază a cheesecake-ului fără coacere la fiecare rețetă pe care o fac. Diferă de produsele pe care le folosesc, de diametrul tăvii, de firma untului pe care îl cumpăr, dacă mărunțesc sau nu mai fin biscuiții.

Secrete din bucătărie

Și mai am o „tehnică” atunci când fac un cheesecake. Îl fac pe etape, blat, cremă, topping/sos/jeleu. După fiecare etapă, pun prăjitura în frigider. Se delimitează mai bine fiecare strat și arată mai bine atunci când îl tai.

Aveți grijă, merele puse peste blat își mai lasă sirop și este posibil ca atunci când îl tăiați să se sfărâme. Ceea ce s-a și întâmplat cu cheesecake-ul meu. La asta a contribuit și faptul că am ales să pun felii de mere. Data viitoare am sa le fac cubuleţe.

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Minerva - între clădire patrimoniu și cofetarie • AVIDA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *