Cel mai bun desert din Salzburg

Unul dintre cadourile primite din Salzburg a fost un tort. Dacă mă întrebați, e cam exagerat spus tort, era mai mult o prăjitură. Asta judecând după dimensiune.

Este, de fapt, un chec de ciocolată cu nuci fin mărunțite în compoziție, gem de caise, acoperit cu o ciocolată fină. În interior avea cremă de ciocolată cu trufe și Marc de Champagne.
Bineînțeles că am căutat pe net mai multe informații despre acest desert. Am aflat că se situează în top 5 deserturi pe care să le încerci măcar o dată în viață. Pentru mine, o gurmandă, asta înseamnă mult. A fost delicios. Cea mai bună combinație de ingrediente. Dacă e să fac nazuri, parcă ultimul strat de ciocolată era puțin prea gros și puțin cam tare.

Al doilea desert a fost o ruladă chec. Compoziția este asemănătoare cu cea a mini tortului de mai sus, doar că între blat și ciocolată era jeleu de portocală. Ăsta, și mai bun. Blatul a avut consistența perfectă, nici prea uscat, nici prea însiropat. Nucile mărunțite perfect, cât să le simți că sunt acolo. Jeleul de portocale și ciocolata puțin amăruie formau compoziția ideală.Au mers de minune cu o ceașcă de cafea Tchibo, dar din Germania.

Ultimele degustate au fost trufele de ciocolată de la Mary – Belgian Royal Warrant Holder.

“Mary, one of the fifteen of the world’s happiest places” – CNN

Mary Delluc a deschis prima cofetărie în 1919, la Bruxelles. Cu timpul, afacerea s-a dezvoltat într-un salon de ceai în stil Art Deco, popular printre iubitorii de ciocolată, iar în 1942 a dobândit royal warrant holder.
Au fost 7 sortimente de trufe: cu migdale, alune, ciocolată neagră, nucă de cocos, cremă de vanilie. Interesante, dar nu aș spune că m-au dat pe spate. Poate nu sunt un fan trufe de ciocolată. Cu toate că povestea lor e interesantă și ambalajul unul de-a dreptul „royal”.

De 23 de euro :))

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Cheesecake cu mere și caramel • AVIDA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *