Vinerea Festivalului Mediteranean

Îmi place să văd că orașul meu devine din ce în ce mai atractiv pentru organizatorii de festivaluri gastronomice. Ieri a fost prima zi a Festivalului Mediteranean în Craiova.

Deși au fost prezenți doar cinci comercianți (doi cu dulciuri și trei cu preparate din fructe de mare), la ora 13:00 era deja lume în Piața Mihai Viteazu.

Organizatorii au avut grijă să amenajeze un spațiu cu mese și băncuțe acoperite, unde puteai servi masa. O echipă făcea curățenie și ștergea mesele aproape după fiecare om care terminase de mâncat. Am văzut și mulți saci menajeri, în ambele capete ale fiecărei mese. Dar, din păcate, și mulți cerșetori insistenți care îți tăiau pofta de mâncare.

Am respectat și de această dată pactul, fiecare comandându-și altceva pentru a degusta din toate preparatele. Meniul zilei a fost ales de la același comerciant, Caravana Racilor, și a inclus rapane, scoici în sos picant și creveți.

Să le luăm în ordinea enumerată.

Rapanele, acceptabile. Fiind melci mă așteptam să fie gumoși, dar fie nu erau gătiți în totalitate, fie erau prea mari și nu erau foarte pătrunși. Nu au avut nici mult sos (recunosc e vina mea, puteam să cer). Ideea e că am mâncat rapane și mai bune. Preț? 25 de lei.

Scoicile în sos picant, DEMENȚIALE! Din cele 3 preparate gustate mi-au plăcut cel mai mult. Curățate bine, condimentate fix pe gustul meu, am lăsat caserola lună. Nimic de reproșat. Au meritat cei 25 de lei.

Creveții au fost pe locul doi în preferințe. Pentru 30 de lei a fost o porție consistentă. Au mers de minune cu zeama de lâmâie proaspăt stoarsă. Enervant, ca de fiecare dată, decorticarea lor. Să nu mai pun la socoteală ochii aceia mari ce te fixează.

A fost un prânz pe cinste, chiar am vrut să mâncăm și ceva dulce de la Delicii Turcești. Încercând să ne hotărâm la ce să comandăm, am vazut că jumătate din produsele expuse erau cumparate, nu facute de ei. Era usor să îți dai seama dupa cutiile în care erau depozitate. Ok, era vorba de numeroase feluri de rahat turcesc, dar ne-a facut să părăsim coada și să amanam desertul. Partea buna a fost că aveau și baclavale, halva și prajituri proaspăt făcute – cu siguranţă până la finalul festivalului le vom gusta!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *