Tartă cu ciocolată, fără coacere

Ideală pentru zilele toride în care ai poftă de ceva dulce, dar nu îți dorești să aprinzi cuptorul. Crusta crocantă și crema fină, fac din această tartă un desert irezistibil.

ngrediente blat de tartă:

  • 180 gr biscuiți cu ciocolată
  • 50 gr unt topit
  • 50 gr ciocolată neagră
  • 1 gr sare

Mărunțește biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie. În boluri separate topește untul și ciocolata. Combină cele 4 ingrediente de mai sus, până se omogenizează bine. Compoziția obținută se mută într-un cerc de tort cu diametrul de 20 cm. Distribuie uniform pentru a forma o bază și o margine pentru tartă. Lasă la frigider 1 oră, pentru a se întări suficient, înainte de a adăuga crema.

Ingrediente cremă cu ciocolată:

  • 25 gr amidon
  • 80 gr lapte 3,8% grăsime
  • 500 gr smântână pentru frișcă, minim 35% grăsime
  • 50 gr cacao
  • 1 gr cafea instant/ness
  • 80 gr zahăr
  • 5 gr esență vanilie
  • 20 gr unt
  • 2 gr sare
  • 100 gr ciocolată neagră

Amestecă laptele cu amidonul. Topește ciocolata.

Pune pe foc un vas în care combini restul ingredientelor și le încălzești până încep să fiarbă. Lasă focul mic și adaugă amestecul de lapte și amidon și ciocolata topită. Amestecă încontinuu până compoziția începe să se îngroase și capătă consistența unei budinci.

Când crema obținută s-a răcit ușor, pune-o în crusta de tartă și lasa desertul obținut la frigider pentru 3 ore. O puteți servi ca atare sau decorată cu fructele preferate.

Sursa de inspirație – www.pastry-workshop.com

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *