Sau răsfățul vânătorului, așa cum este trecută în meniul celor de la The Manor.

Am așteptat cu mult interes deschiderea acestui restaurant. Tot vedeam poze pe facebook cu „open soon”, cu designul localului, cu meniul. Așteptam cu sufletul la gură să mai posteze câte ceva. Aveam același sentiment ca atunci când aștepți să mai apară încă un episod din serialul tău preferat.

Am ajuns prima dată pe 1 Martie cu încă 4 fete, evident sărbatorind Mărțișorul. Aveau și o promoție, ofereau gratis câte 1 felie de cheescake fiecărei doamne/domnișoare.

Nu mai știu exact ce am mâncat atunci, dar îmi amintesc că am fost dezamagită. Tot ce se comandase la masa noastră arăta prea simplist și nu avea gust.

Plus că din felia de cheescake doar am gustat… nu am putut să o mănânc. Situația s-a repetat și în cazul prietenelor mele, dar și la mesele din jur.

Servirea greoaie, băuturile aduse pe rând, chelnerii tot uitau ce comandam. Am apreciat, însă, design-ul restaurantului extraordinar de tare, am stat numai cu ochii pe pereți, să nu cumva să îmi scape vreun detaliu.

Ce mi-a mai plăcut a fost că, atunci când am sunat să rezerv o masă, deși nu mai aveau locuri, fata de la telefon m-a rugat sa îi las numărul meu ca să revină în 5 minute dacă reușeste să mai adauge o masă. Strategie de marketing sau nu, la mine a funcționat, mi-a plăcut atitudinea. Am fost sunată și mi-a confirmat rezervarea.

Aceeași atitudine profi am întâlnit-o și când am ajuns în restaurant. Hostessa de la intrare ne-a condus la masă și s-a oferit să ne ducă gecile la garderobă. Poate părea banal, dar în Craiova nu te întâlnești foarte des cu aceste lucruri.

Vizite repetate la conac

De atunci, am mai fost în nenumărate rânduri la The Manor și am tot încercat preparate din meniul lor. Cred cu tărie că au schimbat bucătarul și au dus angajații la cursuri. S-a văzut și asta îmi place mult, pentru că a devenit unul din localurile mele preferate din Craiova.

La ei am mâncat cel mai bun mix de bruschete: cu roșii, ton și ciuperci. GENIALE!!!

Dar cel mai mult m-a impresionat răsfățul vânătorului:

O lipie libaneză pe care se găseau, în simbioză perfectă: hummus, mix de salată, caju, boia de ardei și delicioasa rață. Cred că era pulpă de rață (după textură) făcută la cuptor, servită dezosată. Au gătit și grăsimea de la rață, care a fost pusă și ea în farfurie și care avea un gust demențial.

Am mâncat de parcă ținusem post negru 1 săptămană. Pe nerăsuflate. A fost combinația perfectă. Nu a trebuit să mai adaug nici măcar un pic de sare sau piper.

Restaurantul The Manor poate fi găsit în Craiova, zona Schmidt. Se află într-o casă naționalizată. De apreciat că managerii i-au păstrat identitatea, deși au adăugat elemente moderne. Pe timpul verii au și terasă, unde organizează seri tematice de preparate la grill.

CategoriesFără categorie
  1. PETRESCU RADU says:

    Buna seara ! Numele meu este Radu Petrescu si sunt managerul resutaurantului The Manor . Ne bucura foarte mult ca ati scris despre restaurantul nostru cu bune si rele si ca am reusit sa va surprindem placut in cele din urma . Ne cerem scuze pentru 1 Martie 2018 , nu stim ce s-a intamplat atunci . Probabil ca eram la inceput si nu aveam o experienta ca cea din ziua de astazi , cert este ca ne-am imbunatatit mult retetele si aparatura cu care gatim. Bucatarii principali sunt aceeasi de la deschidere . Apreciem ce ati scris despre noi . Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *