Pro sau contra mâncare livrată la domiciliu

Cum suntem în plină pandemie și resticțiile se schimbă de la o zi la alta, am făcut un obicei din a comanda mâncare acasă. Cel puțin o dată pe săptămână apelez la una din platformele de livrare la domiciliu.

Am descărcate 3 aplicații: Food Panda, Takeaway și Glovo. Cel mai des folosesc Food Panda. Mă împac mai bine cu ea pe partea de navigație prin meniul restaurantelor.

De cele mai multe ori, mâncarea comandată nu ajunge acasă la fel de apetisantă ca atunci când o comand în restaurant. Și pe undeva este de așteptat, ambalajele de carton sau plastic nu sunt tocmai arătoase. Cum nu am făcut poze la tot ce am comandat până acum, am ratat câteva recenzii.

Dar azi mi-a venit gândul cel bun și când am primit comanda de la Craft, am făcut câteva poze și așa s-a născut și recenzia asta.

Ce am comandat:

  • burger de vită black angus
  • salată cu creveți
  • plăcintă cu mere

Burger-ul de vită a venit cu un sos Calypso și o porţie de cartofi dippers.

Nu am apucat să îl gust că a fost înfulecat de Mihai din 3 înghițituri. Din aducere aminte, știu că este gustos și mi-a confirmat și Mihai „Bun! Aștia gătesc bine!”

Burgerul Craft costă 45 de lei. Dacă este să analizez prețul burgerilor din Craiova, aceștia costă între 25 lei și pot ajunge până la 51 de lei. Aici iau în calcul doar prețurile restaurantelor de pe platformele de livrari la domiciliu, nu MC sau KFC.

Oricum, își merită banii, este pe locul 1, la egalitate cu cel de la Goliath. Mihai este indecis :)))

Burger vită Craft

Eu, după ce în urmă cu o seară mă porcăisem cu muşchi de porc și mămăligă prăjită, am zis ca e cazul ca azi să mananc ceva mai light.

Am mai cochetat cu salatele din meniul craft, dar pe cea cu creveți nu o încercasem până acum.

A venit aproape ca produsele de la Ikea. Rucola, spanacul, rosiile cherry, morcovul și biscuiții de parmezan într-un bol. Cei 6 creveți separat, în altul.

Sunt cârcotașă. Este ok modul de livrare, pentru că dacă puneau creveții calzi peste salată, ajungea la mine o mâncare de verdețuri leșinate și total neatrăgătoare.

Creveții, delcioși! Condimentați perfect, gătiți cum trebuie.

Dar salata….fix cum nu suport când comand salată în oraș. Legumele una peste alta, fără sare, piper, sos. Am avut sos doar pe biscuiţii de parmezan, mai mult pentru decor, bănuiesc.

Ok, înțeleg ideea ca fiecare să și-o asezoneze după propriul gust, dar mereu ajungi să dai cu salata pe masă, încercând să-i dai gust. Bolul e prea mic, dressing nu ai. Iar doar de sare, piper, și ulei cred că suntem sătui.

De asta ador eu salatele de la Salad Box. Mi se par cele mai gustoase, pentru că toate ingredientele sunt amestecate. Și dressing-urile vin ca o completare. Iei o furculița și poți simți toate ingredientele și aromele. Asta vreau eu de la o salată.

Salată cu creveți Craft

Cum am salvat salata

Revenind la salata cu creveți comandată de la Craft, am tăiat creveții cubulețe, am adăugat sare, piper și sosul fără de care numai pot trăi – Il Cavaliere. Un sos cremă cu oțet balsamic de la Kaufland. Cu el dau gust tuturor salatelor pe care le fac. L-am recomandat tuturor prietenelor, iar acum nu le lipsește din casă.

Nu pot spune că nu a fost gustoasă, dar mi-aș fi dorit să nu mai fiu eu nevoită să îi dau gust.

A costat 38 de lei. Cred că ăsta este prețul general al tuturor salatelor de prin Craiova. +/- 2-3 lei. Personal, mi se pare un preț puțţin cam mare pentru ce conține salata. Multă rucola și spanac, câteva roșii cherry, 3 fâșii de morcov și doi biscuiți/cipsuri de parmezan. Dar poate se justifică având în vedere că are și 6 creveții.

Cremă de oțet balsamic

Plăcinta cu mere nu o recomand pentru comanda la domiciliu. A mea a ajuns fără înghețată. Nu știu dacă s-a topit sau au ales să nu o mai pună gândindu-se că oricum se topește până la mine. Au plăcinta asta de mult timp în meniu, este gustoasă, nuca caramelizată este bestială. Sosul de vanilie nu mă dă pe spate, îmi lasă senzația de budincă. Și eu nu suport budinca. A costat 18 lei. Cost specific unui desert servit la restaurant.

Concluzii

Toată comanda a fost 106,99 lei, din care 6,99 lei valoarea transportului.

Sincer nu mi se pare ok să îmi ceri transport dacă eu comand peste o anumită sumă. Am sesizat că la început mai toate restaurantele ofereau transport gratuit, dar de mai bine de două luni se aplică o taxă de transport. Prefer să insereze valoarea transportului în preţul preparatelor și apoi restaurantul să se descurce cu platforma de livrare, decît să văd că îmi percep taxa de transport separat. Mi se pare mai elegant.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *