Piept de pui şi legume la grătar

Tot timpul cartofii prăjiți, pieptul de pui și salata mi s-au părut ingrediente super banale pe care le poți comanda la un restaurant dacă vrei să mănânci ceva şi să nu îţi faci griji că nu o să îţi placă.

Atunci când sunt în pană de idei şi nimic nu îmi face cu ochiul din meniul unui restaurant, aleg să comand piept de pui cu legume la gratar. Aş mânca legume pe gratar şi în somn, mi se par geniale. Ardeiul dulceag kapia, vânăta puţin amăruie, ciuperca suculentă, ceapa roşie care îţi pişcă limba exact cât trebuie…. o nebunie!
Pieptul de pui nu este preferatul meu pentru că mai mereu îl primesc fad și uscat. Mereu după prima înghiţitură regret că l-am comandat.

Lucrurile s-au schimbat, însă, când am descoperit pieptul de pui de la Big Ben: o jumătate de piept suculentă, crocantă la exterior, condimentată pe gustul meu. Cred că este făcut pe gratar şi apoi băgat puţin la cuptor. Aşa aş explica crusta de la exterior şi suculenţa din interior. Este însoţit de legume pe gratar şi sos din ulei de masline şi ierburi aromatice.


Toate ingredientele compun furculiţa perfectă. L-am comandat de „n” ori pentru a verifica dacă îi iese bucatarului mereu aceeaşi reţetă. Până acum nu l-am prins cu vreo greşeală. Şi am plătit, satisfăcută gastronomic, 26 lei pentru această gustoasă porţie.

O porţie nu tocmai de conac

Săptămâna trecută, întamplarea a făcut să comand tot piept de pui cu legume la gratar şi la The Manor. Voiam să le compar.
Din păcate, de această dată, banala mea alegere nu a fost una inspirată. Plating-ul nu m-a atras deloc, dar am zis să nu judec farfuria neapărat după cum arată.
Şi am gustat. Şi nimic… papilele mele nu reacţionau în niciun fel. Puţină sare, fără alte condimente, fără dressing. Totul era înecăcios. Am fost dezamăgită, nu aş fi servit o aşa farfurie, mai ales cu pretenţiile lui The Manor.


Ce m-a evervat de-a dreptul a fost că am refuzat să comand meniul zilei, care a fost delicios. Supa cremă de conopidă, paste cu pui şi sos roşu şi la desert panna cotta. Am gustat de la colega mea, Petruţa din toate. Primele 2 feluri au fost surprinzător de gustoase, desertul însă dezamagitor. O combinaţie ciudată, panna cotta cu cafea… parcă puseseră gelatină în cafea, apoi au lăsat-o într-o forma la frigider, uitând să guste înainte din ea. Este al doilea desert încercat la ei care nu mi-a plăcut.

Ca să concluzionez, recomand cu toate papilele gustative pieptul de pui cu ierburi aromatice şi legume la gratar de la Big Ben. În plus, este şi o super locație, iar în anul 2017, în cadrul Galei Best Of Craiova organizată de Gazeta de Sud, a fost votat de craioveni ca fiind ,,Cel mai bun restaurant din Craiova”.

CategoriesFără categorie
  1. Cialis says:

    Spot on with this write-up, I actually believe this website
    needs a lot more attention. I’ll probably be returning to read through more, thanks for
    the advice!

  2. Pingback:Humus cu vită şi sos de rodii •

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *