Pastabasta în Craiova

Un concept destul de întâlnit în Italia, care la noi, în Craiova, a ajuns  destul de târziu, acum aproximativ 3 luni. Pastabasta este un restaurant de tip food ready to go, care promovează paste şi produse proaspete, preparate în faţa clientului. Ai posibilitatea să îţi alegi tipul de paste, sosul şi ingredientul extra. Au 9 tipuri de sosuri: aglio e oglio, pomodoro, zucchini, ragu, carbonara, gorgonzola e funghi, pesto rosso, 5 formaggi, pesto.  8 tipuri de paste: fusilli, paste proaspete cu ou, spaghetti, tagliatelle, penne, maccheroni, ravioli cu carne, ravioli cu spanac şi ricotta. 7 extra ingrediente: măsline, parmezan, ceapă roşie, ciuperci, rosii cherry, pecorino, pancetta.

Porţiile au un gramaj de 350g, sunt gata in 5-10minute, în functie de tipul de paste ales, şi au preţuri cuprinse între 18 lei-26 lei.

Razioli cu ricotta

Prima degustare a fost şi varianta cea mai scumpă, porţia de ravioli cu ricotta şi spanac, sos aglio e oglio. Pe româneşte, sos de ulei de măsline, usturoi şi chili. Sosul a fost ales la sugestia bucătarului, fiind a doua oară în viaţă când am mâncat acest tip de sos. Nu este tocmai preferatul meu. Au fost gata în 10 minute şi mi-au fost servite într-o cutie eleganta de carton, special creată pentru acest tip de preparat, care promite să ţină preparatul cald pentru 25 de minute. Recunosc, am făcut un research pe Google. Am primit şi o furculită de lemn şi o urare călduroasă de ,,poftă bună” din partea vânzătoarei.

Mi-au plăcut chiar foarte mult, ţinând cont că aveau sosul pe care nu îl agreez. Au avut gustul ăla de lucru făcut în casă. Au fost perfect condimentate. Dacă este să fiu puţin cârcotaşă, preferam puţin mai mult spanac.

Tagliatelle cu 5 formaggi

La o săptămână distanţă, am comandat varianta de tagliatelle cu sosul 5 formaggi (gorgonzola, brie, parmezan, pecorino şi smântână). Asta a fost de-a dreptul extaziantă. Am devenit  cel mai mare fan al acestui preparat. Este şi unul din sosurile pe care le mănânc cel mai des cu paste, poate a contat şi asta.

Nu am stat până acum lângă ei când mi-au preparat pastele, dar cred că folosesc ingrediente de calitate. Mi-a plăcut că pastele aveau suficient sos şi personalul a fost amabil.

La a doua porţie de paste am primit, pe lângă furculita de lemn, şi una de plastic. Am apreciat asta, pentru că prima data nu m-am descurcat prea mine cu cea de lemn. Avea dinţi scurţi şi prindeam cam greu pastele cu ea. Plus că îmi rămânea un gust de lemn în gură. Şi îl preferam pe cel de paste.

Nu m-ar deranja nici dacă mi-ar servi pastele în farfurie, dacă aleg să le consum la faţa locului.

Îmi permit să le sugerez să fie mai activi pe pagina de Faceboook. Este păcat să nu se expună mai mult, pentru că oferă nişte produse gustoase. Pe bonul meu, la ora 21:29, era trecut numărul 30, ceea ce mă face să trag concluzia că eram al treizecilea client pe ziua respectiva. Nu aş vrea ca din lipsă de clienţi să ajungă să facă compromisuri când vine vorba de ingrediente.

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.