Ingrediente pentru gnocchi:
500 gr cartofi
1 galbenuș de ou
100 gr făină
1 gr sare
Puneți cartofii la fiert, cu tot cu coajă, în apă cu sare. După ce au fiert și s-au răcit, se curăță de coajă și se sfărâmă bine cu o furculiță.
Adăugați gălbenușul de ou și făina treptat, apoi amestecati până când obțineți un aluat omogen, fără cocoloașe. Compoziția rezultat trebuie să fie moale și să nu se lipeasca pe mâini. La nevoie se mai poate adăuga în compoziție făină extra.
Aluatul rezultat se modelează, pe o suprafață presărată cu făină. Cu un cutit, taiați cubulețe de maxim 1 cm.
După ce ați obţinut formele de gnocchi dorite, lăsați-le 10 minute pe masa de lucru, la uscat.
Între timp într-o oală, puneți apă la fiert cu puțină sare. Adăugați gnocchi în transe, nu toți o dată. Se recomandă a se fierbe până se ridică la suprafața apei, aproximatix 3-4 minute.
Ingrediente sos pesto:
100 gr busuioc proaspăt
2 catei de usturoi
100 gr parmezan
50 gr nuci/migdale/ muguri de pin
50 ml ulei de masline
Sare si piper dupa gust
Puneţi toate ingredientele într-un blender și omogenizați până obțineți o consistența unui sos.
Adaugați sosul pesto peste gnocchi proaspăt fierți și asezonați cu sare și piper după gust.