Gazpacho – supa ideală pentru vară

Supă de origine spaniolă, ideală pentru zilele fierbinți de vară, fiind o sursă excelentă de vitamine și minerale. Se serveşte rece, astfel că este gata în maximum 10 minute.

Ingrediente:

  • 700 gr roşii cărnoase, bine coapte
  • 100 gr castravete proaspăt, fără coajă
  • 60 g ceapă
  • 150 g ardei roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 75 g pâine (fără coajă)
  • 1 lingură de oțet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 ml ulei de măsline
  • Sare și piper după gust

Opţional:

  • 1 ardei iute
  • crutoane/pâine prajită
  • frunze de busuioc proaspăt
  • cuburi de brânză de capră

Mod de preparare:

Spălaţi bine roșiile și tăiaţi-le în jumătăți sau sferturi. Tăiaţi castravetele, ceapa și ardeiul roșu. Puneţi toate ingredientele într-un blender și mixaţi până obțineţi un piure fin.

Adăugaţi uleiul de măsline, oțetul, usturoiul şi ardeiul iute, dacă doriţi un preparat puţin picant. Condimentaţi cu sare și piper.

Lasaţi gazpacho la frigider până în momentul servirii. Puteţi garnisi porţia de supă cu frunze proaspete de busuioc, crutoane şi brânză de capră.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *