Experienţa mea la Peggy Porchen

Trebuie să recunosc că unul din motivele pentru care am ales Londra a fost şi dorinţa de a ajunge la Peggy Porschen Cakes. Am descoperit acum câteva luni pagina lor de Instagram şi alte câteva sute de poze în care erau etichetate prăjiturile lor. În plus, locaţia este una dintre cele mai fotografiate din întreaga Europă. Toate astea m-au făcut să caut mai multe despre ea. Ce m-a fascinat şi nu am mai văzut la nici o altă cofetărie sau afacere este faptul că îşi schimbă decorul exterior al cofetăriei de cel puţin 4 ori pe an, în funcţie de fiecare anotimp şi de cele mai mediatizate sarbatori.

Pasiunea pentru dulciuri şi plăcerea de a scrie recenzii despre mâncare au fost cele care m-au făcut să alerg trei oameni prin Londra, să schimb autobuz, metrou, tren, doar ca să ajung la Peggy. Am mers 40 de minute cu mijloacele de transport în comun dus şi pe încă atât la întoarcere.

Care mi-a fost reacţia când am ajuns? De parcă câştigasem marele premiu la loto. Eram de-a dreptul în extaz. Singurul lucru care mi-a stricat bucuria a fost faptul ca se întunecase afară şi că nu îmi vor ieşi nişte poze bune în faţa cofetăriei.

Am stat la coadă să fac o poză, am stat la coadă ca să intru în cofetărie. Nu o să uit privirea prietenilor când au văzut că nebuna s-a aşeazat nerabdătoare la coadă, când afară bătea vânt şi stătea să plouă. Într-un final a venit un chelner şi ne-a întrebat dacă vrem să servim ceva la o masă, afară. Nu mersi! Am intrat şi am luat la pachet.

Şi la cât eram de extaziată am început să ma desumflu puţin câte puţin. Toată vitrina faimoasei Peggy avea 5 torturi, 5 tipuri de  muffins şi 2 tarte sau ceva de genul. Atât! M-am simţit la camera ascunsă, credeam că e o glumă proastă.  Am zis că sigur prăjiturile vor fi ceva dumnezeisc.

Am cumpărat 3 felii diferite de tort şi 1 muffin. Pe care le-am degustat abia peste 2 ore. Am plătit 21 de lire pe prăjiturile mai sus menţionate, fiecare ambalată separat, în câte o cutie de carton, toate puse într-o pungă de cadouri împreuna cu un flyer care te învăta cum să tai un tort, în funcţie de câte felii vrei să scoţi. Nu am ce zice, niste ambalaje superbe, de cea mai buna calitate, în celebra culoare Peggy – roz. Diamante să îmi fi dat şi nu îţi dădeam la schimb preţioasa plasă cu prăjituri. Am defilat aşa mândră cu ea prin autobuz, metrou, tren, era my precious.

Marea degustare

Prima felie de tort din care am degustat a fost cea cu blat in trei culori şi cremă de caramel sărat. Acceptabilă. Mi-a plăcut ca, deşi blaturile erau destul de groase, erau umede şi pufoase.

A doua a fost tortul de ciocolată. Doar ciocolată, de la blat până la cremă şi decor, totul era ciocolată. Acelasi blat umed şi puflos, doar că în combinaţia asta a fost prea dulce.

Ultima felie de tort a fost cu blat de vanilie şi cremă de căpsuni, îmbrăcat în cremă de brânză frecată cu zahăr, colorată în roz. Vreau să cred că au folosit căpşuni pentru asta. După gustul meu cred că trebuia şă frece mai mult crema, pentru că se mai simţea zahărul nedizolvat. Sau poate aşa este reţeta. Asta nu mi-a plăcut deloc.

Pentru final am păstrat muffin-ul Red Velvet. Arăta aşa bine, păcat că după ce am gustat a rămas doar un padişpan uscat, cu un moţ de cremă de brânză cu zahăr netopit.

Am înţeles că, de fapt, plătisem pentru toata experienţa oferită de Peggy şi nu pentru gustul desăvârşit al prăjiturilor. De la poza din faţa magazinului, emoţia de a aştepta să intri în cofetărie, indecizia de a alege prajiturile, tot decorul cofetariei, ambalajele superbe, sentimentul pe care ţi-l oferă atunci când te plimbi cu punga cu logo-ul Peggy. Pentru toate astea am plătit 21 de lire. Mult… puţin… nu ştiu. Pentru pofticioasa care venise la Londra şi al cărui scop precis era să ajungă la Peggy, a meritat. Prăjiturile nu mi s-au părut spectaculoase sau cu un gust deosebit. Am mâncat altele mult mai bune în Craiova. Sau poate nu am ajuns eu la ora şi timpul potrivit.

Peggy are şi o academie din 2011, plus aprecierea unor vedete precum Madonna, Gwyneth Paltrow, Elton John, Kate Moss, Stella McCartney, etc. Este situata pe Elizabeth Street, în Londra, o stradă plină de localuri fancy. Pe facebook are peste 159.000 de aprecieri, iar pe Instagram, peste 328.000.

 

CategoriesDeserturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *