Desfrâu culinar la Ruse

Timp de 2 zile am fost într-un schimb de experienţă în Ruse, Bulgaria. Un oraş cu puţin peste 150.000 de locuitori, în care nu mai ajunsesem până acum, deşi  este destul de aproape de noi.

Recunosc că am plecat acolo cu planul măreţ de a lua restaurantele la rând. Am reuşit să vizitez doar două şi să iau contact cu mâncarea de la hotelul de 2 stele la care am fost cazată.

Primul în care am intrat, a fost Hacienda Restaurant  superb!!!!!! Vreau un local aşa în Craiova. Am intrat ca un copil în magazinul cu jucării. Indecisă unde să mă aşez, am făcut turul  întregului restaurant. Nu mă puteam decide la care masă să mă aşez. Imaginaţi-vă ce greu mi-a fost în condiţiile în care restaurantul avea cam 300 mp, parter plus etaj.

Fiind o fană declarată a cheesecake-urilor, am ales sa comand o felie de cheesecake cu oreo. Colega  mea,  Petruţa, a ales o felie cu zmeură.  Nici nu am sesizat cât a trebuit să aşteptăm după prăjituri pentru că eram fascinate de local şi discutam despre design, meniu şi trăgeam cu ochiul la farfuriile de la mesele alăturate. Am primit 2 felii de prăjituri foarte mari. Bine, recunosc, a mea a fost mai mare :P. Arătau foarte bine, dar nu erau foarte gustoase... Se simte gelatina, cea cu oreo era foarte dulce, aşa că am ales să combin: o linguriţă cu oreo, o linguriţă cu zmeură. Nu ştiu dacă erau făcute la ei în bucătărie, dar se simţea gustul ăla de prăjitură industrializată. Nu spun că au fost rele, că am degustat altele şi mai rele. A costat 8,9 leva felia, adică 20-21 de lei. Nu regret, însă, pentru că localul şi ambianţa au compensat .

Să înceapă desfrâul culinar

A doua zi am ales să refuzăm prânzul de la hotel şi să mergem  La Strada. O altă locaţie superbă. Din câte am dedus, cele două localuri fac parte din acelaşi grup, deoarece erau trecute una pe meniul celelalte. De data aceasta am fost 4 la masă. Tocmai bine, am recuperat şi am putut gusta din mai multe preparate.

Eu am ales să comand piept de raţă, cu legume crocante şi dulceaţă de afine. Pieptul a fost puţin cam prea făcut pentru gustul meu, in schimb mi-a plăcut pielea crocantă și faptul că mi-au pus pe platou câteva grăuncioare de sare.  Legumele crocante erau, de fapt, morcovi şi păstârnac, iar dulceaţa de afine, prea dulce. De asta am apreciat atât de mult sarea grunjoasă.

Petruţa şi-a comandat Pui Tom Yum – bucăţele de pui trecute printr-un sos chinezesc cu susan, iar lângă se afla un mic bol cu cuşcuş. A fost gustos, eu fiind fană mâncare chinezească. Şi ei i-a plăcut. Deşi Petruţa are un mod ciudat de a aprecia mâncarea ,,Hmmm, da, mâncare, e bună”.

Raluca a ales un piept de pui la cuptor cu legume. A primit un piept de pui cu buzunăraşe ce depozitau felii de vânătă şi roşii, într-un sos bechamel cu cașcaval. Gustos, dar m-a ars al naibii la limbă.

Mircea, mare pasionat de paste, s-a decis la o porţie de paste cu păstârnac şi chorizo. Nu mai gustasem combinaţia asta, nici Mircea şi chiar ne-a surprins plăcut. Dulceaţa din păstârnac era stinsă perfect de picantul chorizo.

Recunosc, toţi ne-am comandat preparatele după cum arătau în poze.  Şi nu am regretat. Tot ce am comandat avea gust.  Am ales să împărţim  şi două prajituri şi ne-am decis la un cheesecake cu ciocolată şi o lava cake. Mâncate pe fugă, din picioare, pentru că eram în întârziere şi trebuia să  ajungem la autocar contra cronometru.

Pentru raţă, pui tom yum, paste, pui la cuptor, 1 bere, 1 cafea, 2 ceaiuri, 1 Cola, 1 felie de cheesecake şi o lava cake am plătit 114 leva, adică 263 de lei. Mâncarea şi localul au meritat toţi banii, dar tot nu am reuşit să înţeleg de ce au murdărit farfuriile cu maioneza aia colorată….

Mi-a păcut Ruse. Am să mai revin la vară pentru a continua turul restaurantelor 🙂

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *