Deliciu maritim la Craiova

Pentru că trebuia să mai degust câteva preparate și pentru că stabilisem o vizită la niște prieteni, am mers și sâmbătă la Festivalul Mediteranean. Pe lângă ce gustasem deja vineri, am ales să cumpăr pui de baltă, raci și caracatiță.

Deși am zis că au fost trei comercianți, am observat că, de fapt, era unul singur cu trei denumiri diferite. Racii am ales să îi luăm de la Le Oac Oac Bistro. Am plătit 35 de lei pentru 400 de grame. Un preț corect pentru 8-9 raci. A fost prima dată când am mâncat raci și am tras concluzia că nu am pierdut mare lucru. O muncă nejustificată în curățarea lor, pentru câtă carne poți mânca.

Raci şi craci de broască

Cleștii nu erau foarte bine curățati și nici modul în care au fost preparați nu m-a dat pe spate. Erau înăbușiți într-o tigaie imensă, cu piper boabe și foi de dafin. Gustul, puțin apos.

Puii de baltă sau picioarele de broască, delicioși. Și cu aceștia era primul contact. Auzisem păreri că au gust de carne de pui și chiar așa a fost. Foarte bine gătiți, foarte fragezi. Singura problemă că a trebuit să trec peste ideea că mănânc broască. Sosul m-a dus cu gândul la un ostropel de pui. O porție de 200 g a costat 30 de lei.

Caracatița a fost gătită într-un sos roșu, puțin picant. Mi-a plăcut mult. Nu mi-am dat seama dacă era congelată sau proaspătă. Prețul a fost de 35 de lei pentru 6 tentacule.

Și de această dată mi-am dorit o baclava proaspătă de la Delicii Turcești, dar era o coadă mai mare decât vineri. Am renunțat, pentru că ni se răcea mâncarea. Sincer, îmi pare rău că nu am reușit să gust și ceva dulce la acest festival. Bine, mai erau gogoșile grecești, dar nu este un desert pe care să îl mănânc cu mare plăcere.

Dacă este să fac un top, în funcție de ce mi-a plăcut cel mai mult, pe locul întâi pun caracatița, urmată de scoici, pui de baltă, creveți, rapane, iar pe ultimul loc racii.

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Piept de pui şi legume la grătar • AVIDA

  2. Pingback:Piept de pui şi legume la grătar – Avida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *