Delicioasa tartă cu cremă de iaurt: o reţetă simplă şi răcoritoare

Această variantă îmbină gustul rafinat al iaurtului cu textura fragedă a aluatului, oferind o experienţă dulce şi satisfăcătoare. Savureaz-o la micul dejun sau ca desert, iar dacă doreşti, poţi adăuga şi câteva linguriţe de dulceaţă de afine pentru un plus de aromă.

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 gălbenuşuri
  • 120 gr unt topit
  • 105 gr zahăr
  • 300 gr făină
  • 5 gr praf de copt

Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul până se deschid la culoare şi au o consistenţă spumoasă. Adăugăm untul topit (şi răcit în prealabil) şi treptat încorporăm făina şi praful de copt. Aluatul obţinut îl împărţim în două părţi egale şi le punem la frigider pentru 30 de minute.

Ingrediente pentru crema cu iaurt:

  • 3 albuşuri
  • 120 gr zahăr
  • 600 gr iaurt grecesc (minim 10% grăsime)
  • 125 gr făină
  • 5 gr esenţă de lămîie

Facem o bezea din albuş şi zahăr apoi adăugăm treptat iaurtul, făina şi esenţa.

Tapetăm tava de tartă cu hârtie de copt şi întindem una din părţile de aluat. Punem apoi crema rezultată şi peste dăm pe răzătoare a doua parte de aluat.

Dăm tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 45 de minute. Prăjitura se serveşte rece şi dacă doriţi puteţi adăuga 2-3 linguriţe de dulceaţă de afine.

(reţetă pentru o formă de tartă cu diametrul de 24 de cm)

CategoriesRetete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *