Cea mai bună saramură de peşte de pe Clisura Dunării

În lunile de vară, ador să mănânc ciorbă/borş/saramură de peşte. Poate şi pentru că merg foarte des pe Clisura Dunării şi, cumva, mi se pare firesc să tot comand acest preparat. În plus, e și ușor ca o zi de vară și potrivește simțurile cu gândurile de vacanță.

Până acum am încercat saramura de peşte de la cel mai recent restaurant din Dubova, Vento. Pentru 28 de lei, am mâncat o saramură bună. Am să o mai comand. Mi-ar fi plăcut, totuşi, să nu găsesc oase în peşte. Minusul acestui restaurant ar fi că nu are  deschidere directă la Dunăre. Atmosfera ar fi contribuit și ea la digestie.

La Riviera 990 Resort din Eşelniţa, am comandat un borş de peşte pentru care am plătit 19 lei. Nu mi-a plăcut. Peşte puţin şi prea puţin condimentată. Mi-a luat ceva până să-i potrivesc gustul. Locaţia, în schimb, este superbă, chiar pe malul Dunării. Amplasarea m-a dus cu gândul la casele de vacanţă din Santorini. Ce-i drept, ajută mult și mini infinity pool-ul.

A doua în alegerile mele este saramura de peşte de la Pensiunea Dunărea-Scrumbie. O aleg mereu pe cea de crap. Cred că până acum am mâncat acolo de peste 6 ori şi tot am să revin. Din păcate nu ştiu cât costă exact, între 24-27 lei. Se vede că nu am plătit niciodată masa acolo 🙂

     (foto – facebook Pensiunea-Dunarea-Scrumbie)

Locul I merge la….

Premiul pentru „Cea mai bună saramură de peşte”  din judeţul Mehedinţi îl ocupă Terasa Marinaru’. Situată în Severin, pe malul Dunării, exact în port, mă duce cu gândul la tavernele greceşti. Amenajată rudimentar, fără pretenţii, cu mobilier de lemn şi umbreluţe de Timişoreana, saramura scafandrilor, aşa cum o numesc ei, este demenţială. Toate legumele din saramură sunt coapte pe grătar, peştele pregătit tot pe grătar şi fără pic de os. Este singura saramură pe care am mâncat-o fără stresul pigulitului oaselor de peşte. Costă 27 de lei şi merită toţi banii. Chiar şi mai mult.

Dacă am premiat cea mai bună saramură, mi se pare corect să vă spun și unde să nu comandaţi niciodata ciorbă sau saramură de peşte. La Melba. Pensiunea situată în Dubova mi-a servit în nenumărate rânduri ciorbă de peşte zeamă lungă, fără pic de culoare şi gust. Saramura de peşte parcă era mâncare pentru bebeluşi. Toate legumele erau date prin blender, cu puţină zeamă. Cât despre pește, și mai puțin. Aveam impresia că îmi serviseră un piure de legume cu apă în el. Atât de convinsă am fost de asta încât am întrebat chelnerul daca nu-mi greşise cumva comanda!

 

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.