Burger verde şi o panna cotta bună

 

Deschis în această vara, La Papanu’ nu a fost un restaurant care să îmi trezească un interes aparte. Mai ales judecând după nume. Il asociez cu un restaurant românesc care are un bucătar rotofei şi servește fasole, tocăniţă şi clătite. Cei de La Papanu` au început apoi sa fie mai activi în mediul online şi am vazut că localul şi mâncarea nu au nici o treabă cu modul în care le percepeam eu.


Am ajuns la ei intr-o duminica seara, undeva în jurul orei 20:30. Nu era deloc aglomerat, doar 3 mese ocupate. Chelneriţa ne-a primit zâmbitoare încă de la intrare și ne-a condus la o masă pentru 2 persoane. Am fost însoțită de o prietenă care vine destul de rar în Craiova și am avut ceva emoții când am ales să o aduc aici. Dar emoţiile au dispărut când am inspectat îndeaproape localul. Exista chiar un mic perete cu muschi verde și în spate un mic separeu, daca simți nevoia de intimitate. Căramida de pe pereți merge bine cu instalatia de cupru și scaunele negre. Am apreciat la maxim vesela de culoare gold rose. Toaletele sunt curate și au cremă de mâini. Este un local decorat cu bun gust. Cârcotașa din mine nu prea a avut ce comenta mai puțin că nu existau cuiere, astfel că a trebuit să îmi pun paltonul pe scaun și atingea puțin pe jos. Noroc că podeaua era curată.

Festinul culinar

Am primit meniul destul de repede și alte zâmbete din partea chelneriței. Meniul avea o copertă interesantă, m-a enervat, însă, că era listat total aiurea. Prima dată era trecut felul de mâncare, dupa care jos, în paranteză, ce conținea și prețul.
Eram lihnită de foame şi nu ştiu cum am ajuns să comand un Burger La Papanu’. Poate pentru că era pe prima pagina a meniului sau poate că voiam să văd dacă burgerul e aşa bun încât să convingă până şi o nemâncătoare de burgeri.
Chifla de burger avea în compoziție spanac. A fost interesant să primesc o chiflă verde. În interior, o chiftea de vită, bacon, cașcaval, ou prăjit. Era însoțit de o porție de chipsuri de cartofi și sos.

Pentru gustul meu, trebuia să fie puțin picant și chifteaua mai suculentă. Tot timpul mi se pare că se pune prea multă carne macră în burgeri și le lipsește puțină grăsime. Dar pentru o persoana care nu mănâncă burgeri a fost bun. Am mai gustat din câțiva burgeri la viața mea, iar pe acesta îl poziţionez la mijlocul clasamentului. Chiar vă recomand să îl încercați.


La desert am ales să comandăm cheesecake și panna cotta. Combinația pe care o fac mereu când ies în oraș cu un prieten. Nu comandăm niciodată același desert, tocmai pentru a gusta din mai multe prăjituri. Bine, în cazul de față meniul avea doar trei deserturi, ce am comandat noi și înghețată.

Cheesecake-ul a veni prezentat într-un pahar cu picior, de Martini. Era asezată mai intâi crema, iar deasupra erau fărâmițați biscuiți. Gustul nu m-a dat pe spate, nu l-aș fi asociat cu un cheesecake, nu am simțit deloc gust de brânză. A fost mai degrabă o combinație între un mousse și o budincă.


Panna cotta a fost bună. Am fost surprinsă plăcut, mai ales că avusesem o experiență neplăcută cu acest desert la The Manor. Consistența a fost potrivită, gustul ok, nu era lipită de farfurie și nici nu rămânea lipită de lingură. Mi-a plăcut și contrastul dintre desert și farfurie. Puteam să mă lipsesc de sosul pus, fie ca era pentru decor sau pentru un plus de gust.

Mă enervează că mai toate localurile care servesc prăjituri aleg să pună zahar pudră peste aproape orice şi-sau sosuri gata cumpărate. Mai ales când e o farfurie neagra, nu o să se observe un sirop rose niciodată. Plus că dulcele din prajitură de cele mai multe ori e suficient, nu simt nevoia de extra dulce.

Fiind cuprinsă de conversație, nici nu am observat că rămăsesem singura masă din restaurant. Am cerut nota și am asteptat să o ridice cineva, mai ales că trebuia să primim restul. Am ales să o duc eu.
Mi-a plăcut că în notă puteai să apreciezi mâncarea și servirea. Am acordat nota 3 la mâncare (1 era foarte prost, 5 foarte bun) și nota 4 la servire.

Am, totuși, o rugăminte, dacă administratorii citesc acest articol. Să îmi explice cum au ales acest nume, total neinspirat. Nu are nicio treaba cu localul, mai ales că este restaurantul unui hotel de 4 stele, din centrul Craiovei.

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Goliath, un nou restaurant câştigă teren în Craiova • AVIDA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *