Așa cum am promis, am mers și a doua zi la Street Food Festival Craiova.
Pauza de masă de la muncă s-a lăsat cu o delicioasă porție de calamari pe grătar de la Nori Yakitori.

Am mâncat prima dată de la ei vara aceasta, la Neversea, și mi-au plăcut. Acum am fost indecisă, așa că am acceptat sugestia lor și am comandat calamarii. Porția de mai sus a fost 30 de lei și a meritat toți banii. Calamarul făcut pe grătar a mers de minune cu sosul picant, pachețelele de primăvară cu sos dulce acrișor, cu susan și ceapă verde. Toate pe un pat de orez.
Am auzit multe păreri legate de faptul că nu ar trebui să poarte numele preparatelor japoneze, pentru că nu respectă întocmai rețetele originale. Sincer, nu mă interesează, mie mi-a plăcut. Îl declar food truck-ul meu favorit.
O colegă și-a comandat de la Shanghai (sper că am reținut corect numele), o porție de pui cu legume și orez. O alegere total neinspirată, așa cum i-am spus și ei. Mai ales că avem genul acesta de restaurant în Craiova și poate mânca oricând. Și-a justificat alegerea prin faptul că nu e o gurmandă avidă să experimenteze și pentru ea nu contează așa de mult ce mănâncă.

La street food se mănâncă în două ture

Pe seară am mai dat o tură printre food truck-urile din centrul Craiovei. Cozi infernale la mai toate camionetele cu burgeri și alte preparate asemănătoare.
Am reușit să prindem loc la BBQ Smoke House, dacă nu mă înșel, unde am comandat un Romanian Burger. Pentru care am așteptat 15 minute. Am luat și eu o gură și mi s-a părut ok. Cel care l-a comandat a zis că a fost unul dintre cele mai bune. Cu excepția chiflei, care nu era chiar proaspătă.

Mi-am încheiat seara cu ceva dulce, de la Via Grofreria. Am ales o porție de gofre cu nutella, zmeură, kiwi, frișcă, înghețată de vanilie, topping de fructe de pădure și nucă mărunțită. Pentru care am plătit 20 de lei.

A fost o alegere inspirată. În materie de dulciuri, aveai de ales între clătite, înghețată, cannoli sau kurtos umplut cu înghețată.
Dacă nu ați ajuns încă la Street Food Festival Craiova, o puteți face până duminică, 30 septembrie. Găsiți întreg programul aici.

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Deliciu maritim la Craiova • AVIDA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *